|
Benodigdheden: |
Recept Imam
Imam is een lekker vegetarisch gerecht dat veel in Griekenland wordt gemaakt. Het heeft zijn oorsprong in Klein Azië, waar in het verleden veel Grieken woonachtig waren. Hier volgt het recept.
Maak insnedes over de lengte in de aubergines, aan vier kanten. De onder-en bovenkant heel laten. (zie foto) De aubergines met wat zout bestrooien en in een koekenpan in de extra vergine olijfolie even zachtjes bakken. We leggen de aubergines in een ovenschaal. In dezelfde olie de uien met knoflook vijf minuten zachtjes bakken en dan de gepureerde tomaten toevoegen en dit 10 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper toevoegen. Op het laatste de peterselie erbij.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
De aubergines vullen met het ui-knoflook-tomatenmengsel. De saus die overblijft over en naast de aubergines gieten. Een klein glas water toevoegen. De ovenschaal in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden, ongeveer een uurtje laten bakken tot de aubergines gaar zijn.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Vers gemaakte Imam - gevulde aubergines met uien, tomaten en knoflook
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis