Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Imam

Recept voor Imam - Gevulde aubergines met ui, knoflook en tomaat


Imam
Imam -
gevulde aubergines

 

Benodigdheden:
5 tot 6 porties
1,5 kilo aubergines
500 gram tomaten
500 gr. uien
250 gr. olijfolie
6 teentjes knoflook
2 eetlepels peterselie , fijngesnipperd
peper en zout
 

Recept Imam
Imam is een lekker vegetarisch gerecht dat veel in Griekenland wordt gemaakt. Het heeft zijn oorsprong in Klein Azië, waar in het verleden veel Grieken woonachtig waren. Hier volgt het recept. Maak insnedes over de lengte in de aubergines, aan vier kanten. De onder-en bovenkant heel laten. (zie foto) De aubergines met wat zout bestrooien en in een koekenpan in de olijfolie even zachtjes bakken. We leggen de aubergines in een ovenschaal. In dezelfde olie de uien met knoflook vijf minuten zachtjes bakken en dan de gepureerde tomaten toevoegen en dit 10 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper toevoegen. Op het laatste de peterselie erbij. De aubergines vullen met het ui-knoflook-tomatenmengsel. De saus die overblijft over en naast de aubergines gieten. Een klein glas water toevoegen. De ovenschaal in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden, ongeveer een uurtje laten bakken tot de aubergines gaar zijn.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Imam
Ingrediënten voor Imam.
Imam
Insnedes over de lengte in de
aubergines aan vier kanten.
Imam
De aubergines met wat zout bestrooien zachtjes bakken
Imam
De uien met knoflook zachtjes vijf minuten bakken.
Imam
Gepureerde tomaten toevoegen en
dit tien minuten zachtjes laten koken
Imam
De peterselie erbij.
Imam
De aubergines vullen met het ui-knoflook-tomatenmengsel.
Imam
Een klein glas water toevoegen
 
Imam
De Imam is klaar na een uurtje in de oven op 180 graden

Imam
Vers gemaakte Imam - gevulde aubergines met uien, tomaten en knoflook

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland