Ksyfias souvlaki of Zwaardvis souvlaki - Griekse zwaardvis aan een spiesje.
|
|
Snijd de zwaardvis in vierkante niet te kleine stukken. Snijd de tomaten en paprika's in stukken. Strooi een beetje zout op de vis en op de tomaat en paprika. Rijg nu steeds om en om een stukje vis, tomaat, paprika aan de spiesjes. De olie en het sap van de citroen mengen in een bakje en met een kwastje de souvlakia bestrijken. Bak de souvlakia op een hete plaat met wat olie, of op de barbeque, vet het rooster eerst in met olie. Het oliecitroenmengsel (ladolemono) mag tot slot over de souvlakia's worden gesprenkeld.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: www.tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)